WELKOM

OP DE HOMESITE VAN

FietsGroep Den Dungen (FGDD)

 

 

 

Welkom bij FGDD, althans op onze website. Je vindt hier veel informatie over onze FietsGroep. Hoe meld je je aan, hoe 'werkt' het allemaal en welke afspraken maakten we met elkaar. Onder 'fietskalender' staat het hele jaarprogramma en veel van de routes zijn er ook al op te vinden. Klik op 'meer' om te zien wat er allemaal nog meer op staat.

Maar je bent niet alleen welkom op de site -------> je bent nog meer welkom bij ons gepeddel. Stuur even een mailtje naar fgdendungen@gmail.com en zorg dat je op de fietsdag om 13u bij Litserborg staat. Kost niets en verplicht je tot niets. Wm

 

 

Dungense fietsweek 2022 (dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 juli)

Vier dagen fietsen in de prachtige omgeving van Den Dungen. Elke dag een kortere (ca 30km) en een langere (ca 50km) route en voor woensdag een nog kortere (gezins-)route (15km) en nog langere (80km). Zie voor verdere info elders op deze website.

FGDD FIETST WEER 'GEWOON' (juni 2021)

HOERA - WE DOEN WEER 'NORMAAL':

De maatregelen zijn inmiddels zo ver versoepeld dat we weer gewoon kunnen fietsen en normaler kunnen doen. Dus niet meer in kwartetten. Niks meer aanmelden.

Maar ouderwets: Zorg dat je op de fietsdag (zie kalender) om 13u bij Litserborg bent en dan fietsen we de 50km-route die je afgelopen zondag in je mailbox vond.

Maar de corona-maatregelen zijn nog niet helemaal weg (corona zelf trouwens ook niet). We houden ons altijd en overal aan de geldende maatregelen: Bij het vertrek, onderweg bij stops (pauzes, verkeerslichten, pech etc) houden we 1,5m afstand, we hebben altijd een mondkapje bij ons voor het geval dat en wie zich gammel voelt blijft thuis (en laat zich testen).

 

FGDD FIETST AL WEER VIER JAAR (mei 2020)

Na wat artikelen in 'lokale pers' meldde zich ca 8 liefhebbers aan voor de FietsGroep. Op 3 mei 2016 gingen we voor het eerst op pad. Op de deelnemerslijst staan inmiddels ca 40 namen van wie er zo'n 20 min of meer geregeld meefietsen.

Ik schat in dat we in al die jaren zo'n 120x op pad zijn geweest. Dat betekent dat we per persoon dus ook ongeveer 120 appelpunten of ander lekkers hebben weggesnoept.

Als je er van uitgaat dat we iedere keer minimaal 40km fietsten hebben we inmiddels ook bijna 5.000km gefietst.

En slecht weer? Wel nee joh. Ik denk dat ik hooguit een keer of drie heel erg nat ben geworden. En lekke banden of andere pech valt ook best mee. Maar je moet natuurlijk niet je fiets met een ketting aan een hek vastmaken, terwijl je de sleutel van het slot thuis hebt liggen.....

Maar wat natuurlijk niet te meten is is de mate waarin we met elkaar 'mijn doel' hebben bereikt: Lekker met elkaar in de buitenlucht in beweging zijn en vooral heel veel lol hebben. Weet zeker dat dat lukte.