Informatie over Fiets4daagse Den Dungen

De onderstaande tekst is gebaseerd op de fietsvierdaagse van 2018 en zal tzt nog worden herschreven.

De fietsvierdaagse van FietsGroep Den Dungen vindt in 2019 jaar plaats van

dinsdag, 2 tot en met vrijdag, 5 juli 2019

Er kan elke dag worden gekozen uit de 40- of de 60km-route.

De kosten van deelname zijn:

Bij voorinschrijving: € 12 voor 4 dagen of € 4 per dag. Leden van FietsGroep Den Dungen betalen € 5 voor 4 dagen of € 1,50 per dag. Wilt u 'voorinschrijven' stuur dan uiterlijk op 30 juni 2018 een mail naar fgdendungen@gmail.com met vermelding van naam, adres, woonplaats, de gewenste fietsdagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of alle) en de te fietsen afstand (40 of 60km). Gaat u voor meerdere personen inschrijven vermeldt dan van iedereen die gegevens in de mail. U ontvangt als bevestiging een mail met daarin de voor de betaling benodigde gegevens. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Bij inschrijving op de eerste fietsdag in Litserborg: € 15 voor 4 dagen of € 5 per dag. Dit bedrag moet dan ter plekke CONTANT worden voldaan.

Wat praktische punten.

  • Alleen/met eigen groepje fietsen of aansluiten bij een groep

Wie het liefst alleen of met een eigen groepje fietst kan starten tussen 10 en 12u. Maar je kunt ook bij een groepje aansluiten. Uitgaande van het deelnemersaantallen van vorig jaar komen er naar verwachting voor elke afstand twee groepjes. De 40km-groepen starten om 10.00u en 10.30u. De 60km-groepen starten om 10.15u en 10.45u. Als er te weinig deelnemers voor een groepje zijn dan vervalt steeds de vroegste.

De groepsindeling laten we gewoon aan het toeval over. Je behoeft niet vooraf aan te geven of in een groepje wil fietsen. Wie het eerst komt fietst in de eerste groep etc. Maar kom a.u.b. niet na 10.45u want dan loopt het spaak.

Zo mogelijk zit bij elke groep iemand van FietsGroep Den Dungen, die in ieder geval bekend is met het fietsen langs knooppunten.

  • Routebeschijvingen

Elke deelnemer ontvangt op de eerste fietsdag een enveloppe met daarin de papieren (knooppunten-) routebeschrijvingen en routekaartjes voor alle fietsdagen. Mocht er eens een bordje zijn verdwenen of een weg opgebroken dan is aan de hand daarvan de route zeker wel weer terug te vinden.

  • Start- en finishlocatie

Litserborg is het vrij grote gebouw aan het plein in het centrum van Den Dungen. Rij naar de grote kerktoren en het kan niet missen. Voor de navigatie: Litserstraat 2, Den Dungen.

Hoewel we er van uitgaan dat bijna iedereen op de fiets komt zijn er voor de automobilisten bij Litserborg wel wat parkeerplaatsen. Mochten die vol zijn (op dinsdag is er markt…) dan zijn er in de omliggende straten zeker wel plekken voor de te vinden.

Direct achter de schuifdeuren bij de ingang van Litserborg zetten we een tafel. Meld je daar bij binnenkomst even. We zetten dan een vinkje bij je naam en je krijgt de routebeschrijvingen.

  • Organisatie

De fiets4daagse Den Dungen is een kleinschalig evenement. Kleinschalig wat betreft het aantal deelnemers, maar ook qua organisatie. We houden het simpel!!! Dat betekent geen controle-/stempelposten, geen bewegwijzering, geen materiaal- of bezemwagen, niet teveel moeilijk geregel. We organiseren zeker niet bij voorbaat een oplossing voor alle mogelijke probleempjes, die zich zouden kunnen voordoen. Gaat er wat mis (en dat gebeurt natuurlijk) dan lossen we dat gewoon met elkaar praktisch op! We laten nergens iemand met pech in het bos of de heide in zijn uppie aan zijn lot over.

  • Verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid en reglement

Iedereen doet mee onder eigen verantwoordelijkheid. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor welke narigheid dan ook. Door je aanmelden ben je akkoord met het voor de vierdaagse geldende reglement, zoals dat op deze site is te vinden.

We zien er naar uit jullie in Den Dungen te ontmoeten.

Heb je vragen stuur dan even een mailtje naar: fgdendungen@gmail.com.

Sportieve groet,

Wim Molenkamp

 

2018 - Reglement ‘Den Dungen trapt vier dagen door'

Reglement Fiets4daagse Den Dungen 2018