WELKOM

OP DE HOMESITE VAN

FietsGroep Den Dungen (FGDD)

 

 

 

Welkom bij FGDD, althans op onze website. Je vindt hier veel informatie over onze FietsGroep. Hoe meld je je aan, hoe 'werkt' het allemaal en welke afspraken maakten we met elkaar. Onder 'fietskalender' staat het hele jaarprogramma en veel van de routes zijn er ook al op te vinden. Klik op 'meer' om te zien wat er allemaal nog meer op staat.

Maar je bent niet alleen welkom op de site -------> je bent nog meer welkom bij ons gepeddel. Stuur even een mailtje naar fgdendungen@gmail.com en zorg dat je op de fietsdag om 13u bij Litserborg staat. Kost niets en verplicht je tot niets. Wm

 

 

FGDD GAAT WEER 'CORONA-PROOF' FIETSEN (maart 2021)

HOERA:

FGDD gaat vanaf donderdag, 25 maart 2021 weer fietsen. Uiteraard doen we dat met in achtneming van de geldende maatregelen. Anders dan normaal moet je je, als je de komende dinsdag/donderdag wil meefietsen, aanmelden. Dat kan tot de dag vóór de fietsdag tot 12.00u. We maken dan een indeling in 'fietskwartetten'. De kwartetten vertrekken met tussenposes van een kwartier. Het eerste kwartet start om 13.00u. De indeling en het startschema wordt de middag/avond voor de fietsdag naar de deelnemers gestuurd. En iedereen houdt zich, zowel bij het vertrek, als onderweg bij stops (pauzes, verkeerslichten, pech etc) aan ons corona-protocol.

FGDD FIETST DE RONDE VAN NEDERLAND (januari 2021)

Als gevolg van de corona-ellende fietst FietsGroep Den Dungen al een hele tijd niet. En het ziet er ook niet naar uit dat we op korte termijn weer 'in de pedalen' kunnen. Omdat we niet als groep kunnen fietsen, maar bewegen -binnen de maatregelen- erg belangrijk is, verzon ik een virtuele Ronde van Nederland. Ik maakte een knooppuntenroute van ruim 1.700km langs de NL-buitengrenzen.  De deelnemers mailen me elke zondag de in de afgelopen week gefietste of gewandelde (een wandelkilometer = vier kilometer op de route) kilometers. Ik maak dan de stand per deelnemer en van het totaal op en stuur de stand naar de FGDD-leden. Individueel zijn de verste fietsers inmiddels (januari 2021) in Zeeland aangeland, wat ca ¾ van de route is. Met elkaar hebben we NL inmiddels 6x rond gefietst. Op de 'wereldkaart' zijn we ver in Azië aangeland. Nog een paar honderd kilometers en we zijn in Vladiwostok, het einde van de Trans-Siberische spoorlijn!!!! Wil je ook/alsnog meedoen stuur dan  een mail naar fgdendungen@gmail.com

FGDD FIETST AL WEER VIER JAAR (mei 2020)

Na wat artikelen in 'lokale pers' meldde zich ca 8 liefhebbers aan voor de FietsGroep. Op 3 mei 2016 gingen we voor het eerst op pad. Op de deelnemerslijst staan inmiddels ca 40 namen van wie er zo'n 20 min of meer geregeld meefietsen.

Ik schat in dat we in al die jaren zo'n 120x op pad zijn geweest. Dat betekent dat we per persoon dus ook ongeveer 120 appelpunten of ander lekkers hebben weggesnoept.

Als je er van uitgaat dat we iedere keer minimaal 40km fietsten hebben we inmiddels ook bijna 5.000km gefietst.

En slecht weer? Wel nee joh. Ik denk dat ik hooguit een keer of drie heel erg nat ben geworden. En lekke banden of andere pech valt ook best mee. Maar je moet natuurlijk niet je fiets met een ketting aan een hek vastmaken, terwijl je de sleutel van het slot thuis hebt liggen.....

Maar wat natuurlijk niet te meten is is de mate waarin we met elkaar 'mijn doel' hebben bereikt: Lekker met elkaar in de buitenlucht in beweging zijn en vooral heel veel lol hebben. Weet zeker dat dat lukte.